Radionica o jamstvima podrijetla i objavljivanju podataka o podrijetlu električne energije krajnjim kupcima za hrvatske zainteresirane strane - Kako pratiti podrijetlo električne energije?

Dana 30. siječnja 2013. u prostorima HROTE-a održana je jednodnevna radionica „Radionica o jamstvima podrijetla i objavljivanju podataka o podrijetlu električne energije krajnjim kupcima za hrvatske zainteresirane strane - Kako pratiti podrijetlo električne energije?“ s glavnim temama implementacija sustava jamstva podrijetla električne energije u Hrvatskoj te obveza opskrbljivača o informiranju krajnjih kupaca o podrijetlu primarnog izvora energije.

Na radionici je prisustvovalo dvadesetak stručnjaka iz područja energetike, poglavito predstavnika opskrbljivača električne energije registriranih u Republici Hrvatskoj koji će imati, sukladno EU direktivama i novim energetskim zakonima, obvezu objave podataka o podrijetlu električne energije krajnjim kupcima.

Radionica je održana u organizaciji HROTE-a obzirom da je predviđeno da upravo HROTE bude nadležno tijelo za izdavanje jamstva podrijetla električne energije tj. odgovorno za uspostavu i vođenje registra jamstva podrijetla električne energije. Predavač na radionici je bio finski stručnjak iz područja obnovljivih izvora energije g. Markus Klimscheffskij iz tvrtke Grexel Systems Ltd.