Preskočite na glavni sadržaj

Alat za usporedbu

Poštovani,
 
Cjenici opskrbljivača su ažurirani sukladno Uredbi o izmjenama i dopunama Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije koja je na snazi tijekom polugodišnjeg perioda od 01.4.2024. do 30.09.2024.
 
Alati za usporedbu pružaju precizne i ažurirane informacije u svrhu usporedbe ponuda opskrbljivača za krajnje kupce iz kategorije kućanstvo te za kupce iz kategorije poduzetništvo s očekivanom godišnjom potrošnjom manjom od 100.000 kWh.
 
HRVATSKI OPERATOR TRŽIŠTA ENERGIJE d.o.o. - HROTE, sukladno članku 24. Zakona o tržištu električne energije (NN 111/21 i 83/23), osigurava postojanje informativnog alata za usporedbu ponuda modela i tarifa opskrbljivača električne energije za kupce iz kategorije kućanstva, te kupce iz kategorije poduzetništva (s očekivanom godišnjom potrošnjom manjom od 100.000 kWh).
 
HROTE alat za usporedbu: https://www.hrote.hr/alat-za-usporedbu 
 
Sukladno članku 24. stavku 6.  Zakona o tržištu električne energije (Narodne novine, br. 111/21 i 83/23), HROTE izdaje znak pouzdanosti sljedećim alatima za usporedbu ponuda opskrbljivača
 
-              Uprise d.o.o., dostupan na poveznici: https://ustedi.hr/ (zadnje ažuriran: 27.02.2024., znak pouzdanosti izdan 03. listopada 2022.)

 
Popis aktivnih opskrbljivača :

1. ENNA Opskrba d.o.o.

2. E.ON ENERGIJA d.o.o.

3. GEN-I Zagreb d.o.o.

4. HEP - ELEKTRA d.o.o.

5. HEP - Opskrba d.o.o.

6. MET Croatia Energy Trade d.o.o.

7. PETROL d.o.o
 
Pravila o promjeni opskrbljivača i agregatora (Narodne novine, br. 84/22) propisuju postupak promjene opskrbljivača.
Ako se krajnji kupac iz kategorije kućanstvo ili poduzetništvo odlučio za novog opskrbljivača, podnosi mu zahtjev za sklapanje novog ugovora o opskrbi.
Informacije o podnošenju zahtjeva za sklapanje novog ugovora o opskrbi se nalaze na mrežnim stranicama aktivnih opskrbljivača.
 

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pročitajte ovdje. Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb „Slažem se“ pristajete na naše korištenje kolačića.

Slažem se Ne slažem se
Vrh