Preskočite na glavni sadržaj

Izjava o pristupačnosti

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) nastoji svoje mrežne stranice učiniti pristupačnim u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 017/2019), u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

Stupanj usklađenosti

Mrežna stranica HROTE-a djelomično je usklađena sa Zakonom zbog neusklađenosti (nepristupačnog sadržaja) navedenog u nastavku.

Nepristupačan sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku je nepristupačan iz razloga:

  • Dio postavljenih dokumenata nije dostupan u strojno čitljivom obliku
  • Neke stranice nisu prilagođene za prikaz na uređajima s malim zaslonom kao što su mobilni telefoni
  • Na nekim stranicama ne može se programski odrediti struktura teksta i točan redoslijed čitanja, što otežava mogućnost čitanja stranica s pomoćnim tehnologijama
  • Ne postoji mogućnost uključivanja opcije za automatsko ispravljanje grešaka pri unosu teksta
  • Sadržaj pojedinih poveznica nije jasno opisan.

Priprema izjave

Ova izjava sastavljena je 20. rujna 2021., a zadnji put je preispitana 20. rujna 2021.
Za pripremu izjave HROTE je proveo samoprocjenu prema relevantnim zahtjevima pristupačnosti prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Ako na mrežnim stranicama HROTE-a uočite nesukladnost sa zahtjevima pristupačnosti koja nije navedena u ovoj Izjavi o pristupačnosti, možete nas o tome obavijestiti kontaktiranjem Službenika za informiranje HROTE-a putem elektronike pošte. Pri tome navedite sljedeće podatke:
 
  • vaše ime i e-mail adresu,
  • adresu (URL) stranice ili dokumenta koja sadrži nesukladnost sa zahtjevima pristupačnosti,
  • opis uočene nesukladnosti sa zahtjevima pristupačnosti.

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pročitajte ovdje. Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb „Slažem se“ pristajete na naše korištenje kolačića.

Slažem se Ne slažem se
Vrh