Preskočite na glavni sadržaj

Podaci za obračun

REFERENTNE TRŽIŠNE CIJENE ELEKTRIČNE ENERGIJE

Tržišna premija za koju Povlašteni proizvođač ispostavlja račun HROTE-u obračunava se na temelju razlike Referentne tržišne cijene utvrđene za određeno obračunsko razdoblje (ovisno o vrsti postrojenja) i Referentne vrijednosti električne energije utvrđene ugovorom o tržišnoj premiji. Navedena razlika se množi s količinom neto isporučene energije iz proizvodnog postrojenja za koje je sklopljen ugovor o tržišnoj premiji.
 
S obzirom da se Referentna vrijednosti električne energije tijekom važenja Ugovora o tržišnoj premiji godišnje korigira primjenom Prosječnog godišnjeg indeksa potrošačkih cijena, Povlašteni proizvođač treba koristiti korigiranu Referentnu vrijednosti električne energije o čijoj ga visini obavještava HROTE.

Referentne tržišne cijene električne energije za 2024. godinu (17.06.2024.)
Referentne tržišne cijene električne energije za 2023. godinu
Referentne tržišne cijene električne energije za 2022. godinu 0

INDEKS KUKURUZA ZA SILIRANJE ZRNA

Za potrebe izračuna korekcije cijene ulazne sirovine za postrojenja elektrana na bioplin, za koja je sklopljen ugovor o tržišnoj premiji, HROTE na temelju podataka Državnog zavoda za statistiku objavljuje Indeks kukuruza za siliranje zrna.
 
Podatak o Indeksu kukuruza za siliranje zrna primjenjuje se i za potrebe utvrđivanja visine dodatnog iznosa poticajne cijene zbog rasta troškova silažnih sirovina potrebnih za proizvodnju električne energije iz elektrana na bioplin za povlaštene proizvođače koji imaju važeće ugovore o otkupu električne energije sklopljene s Operatorom tržišta sklopljene na temelju Tarifnih sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije.

Objava indeksa kukuruza za siliranje zrna za 2021., 2022. i 2023. godinu (16.05.2024.) 0

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pročitajte ovdje. Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb „Slažem se“ pristajete na naše korištenje kolačića.

Slažem se Ne slažem se
Vrh