Preskočite na glavni sadržaj

HROTE je zajedno s HOPS-om pokrenuo uvođenje 15 minutnog obračunskog intervala na veleprodajno tržište električne energije u Hrvatskoj.

Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. (HROTE) je zajedno s Hrvatskim operatorom prijenosnog sustava (HOPS) pokrenuo uvođenje 15 minutnog obračunskog intervala na veleprodajno tržište električne energije u Hrvatskoj.

Trenutno je u primjeni obračunski interval od jedan sat te će od 1. siječnja 2024.  na veleprodajnom bilateralnom tržištu električne energije u primjeni biti 15 minutni obračunski interval a od 10. siječnja 2024. 15 minutni obračunski interval će biti u primjeni i na CROPEX unutardnevnom tržištu preko slovensko-hrvatske i mađarsko-hrvatske granice.

Ovim putem najavljujemo i radionicu za tržišne sudionike koja će se održati zajedno s HOPS-om u periodu od 18. do 22. rujna 2023.

Za pitanja vezana za ugovorne rasporede i obračun odstupanja molimo kontaktirajte nas putem kontakt forme.

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pročitajte ovdje. Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb „Slažem se“ pristajete na naše korištenje kolačića.

Slažem se Ne slažem se
Vrh