Preskočite na glavni sadržaj

Obavijest o uplati jamčevine ili bankarske garancije sukladno članku 18.Uredbe o kriterijima za provođenje javnog natječaja za izdavanje energetskog odobrenja i uvjetima izdavanja energetskog odobrenja ( NN 73/23)

Dokaz o uplati jamčevine ili bankarske garancije sukladno Uredbi o kriterijima za provođenje javnog natječaja za izdavanje energetskog odobrenja i uvjetima izdavanja energetskog odobrenja (Narodne novine, br. 70/23) odnosi se isključivo na iskaze interesa za gradnju proizvodnih postrojenja na lokacijama u vlasništvu Republike Hrvatske ili lokaciji u vlasništvu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, odnosno sve pravne ili fizičke osobe koje sukladno članku 18. Uredbe podnose zahtjev za izdavanje energetskog odobrenja NISU DUŽNE Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja dostaviti dokaz o uplati jamčevine ili bankarske garancije.

Sve pravne ili fizičke osobe koje sukladno članku 18. Uredbe podnose Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja zahtjev za izdavanjem energetskog odobrenja, a koje su dosada uplatile jamčevinu ili bankarsku garanciju na račun Hrvatskog operatora tržišta energije d.o.o. trebaju se pisanim putem javiti Hrvatskom operatoru tržišta energije d.o.o. za povrat uplaćenih sredstava  putem elektroničke pošte na adresu oieik@hrote.hr , a isti će u roku od 8 dana od dana pisane obavijesti stranke vratiti uplaćena sredstva.

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pročitajte ovdje. Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb „Slažem se“ pristajete na naše korištenje kolačića.

Slažem se Ne slažem se
Vrh