Preskočite na glavni sadržaj

Tržište električne energije

Koji su trenutačno tržišni sudionici na tržištu električne energije u RH?
Uvid u popis svih tržišnih sudionika, svrstanim u bilančne grupe, koji imaju pravo sudjelovati na tržištu električne energije u RH moguće je izvšiti putem poveznice
 
Što sadrži postupak registracije tržišnog sudionika na tržištu električne energije u RH?
Putem sljedeće poveznice moguće je pronaći opis postupka za registraciju tržišnog sudionika (proizvođač, trgovac ili opskrbljivač) na tržištu električne energije u RH.
 
Gdje se mogu pronaći obrasci koje je potrebno ispuniti da bi se energetski subjekt mogao  registrirati kao tržišni sudionik?
Sve potrebne obrasce zahtjeva sa sklapanje ugovora s HROTE moguće je preuzeti putem poveznice, a koje je potrebno ispuniti i dostaviti poštom na adresu HROTE-a. Potom, HROTE dostavlja energetskom subjektu ispunjeni Ugovor o sudjelovanju na tržištu električne energije (na dnu stranice) na potpis i ovjeru.
 
HROTE ima obvezu objave referentnih cijena prema Metodologiji za određivanje cijena za obračun električne energije uravnoteženja (NN br. 71/16, 112/16). Gdje HROTE objavljuje te cijene?
HROTE referentne cijene objavljuje na sljedećoj poveznici
 
Objavljuje li HROTE izvještaj o tržištu električne energije i gdje ga se može pronaći?
HROTE izrađuje godišnji izvještaj o tržištu električne energije, ali samo za Hrvatsku energetsku regulatornu agenciju (HERA) jer isti sadrži podatke koji se smatraju povjerljivim.

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pročitajte ovdje. Klikom za nastavak korištenja ove stranice ili klikom na gumb „Slažem se“ pristajete na naše korištenje kolačića.

Slažem se Ne slažem se
Vrh